Przyprawy w służbie szczupłej sylwetki


Osoby otyłe szukają różnych sposobów na rozwiązanie swojego problemu. Na szczęście na pomoc przychodzi im natura. Naukowcy odkryli ostatnio właściwości czarnego pieprzu, które zrewolucjonizują podejście do odchudzania. 

Badacze odkryli, że najcenniejszym składnikiem pieprzu jest piperyna. To właśnie ona przyspiesza proces trawienia oraz blokuje gromadzenie się tłuszczu. Nic dziwnego, że piperyną zainteresowały się przemysły farmaceutyczne. W ekstrakcie dostrzegły antidotum na otyłość. 



Za piperyną przemawia również jej naturalne pochodzenie. Ludzie odwracają się stopniowo od chemicznych mieszanek. Dlatego substancja, która jest w całości naturalna ma spore szanse zawojować rynek suplementów odchudzających. Największą zawartość piperyny odnotowano w pieprzu czarnym. Jednak pieprz spożywczy, dostępny w każdym sklepie nie ma aż tak silnych właściwości odchudzających. 

Najbardziej skuteczne zawartość piperyny to 90-95%. Aby otrzymać takie stężenie w domowych warunkach należałoby zjeść więcej niż 120 ziarenek pieprzu. To byłoby byłoby jednak niebezpieczne dla naszego przewodu pokarmowego. Na rynku pojawia się wiele suplementów, które rozwiązują ten problem. Zazwyczaj należy przyjąć jedną kapsułkę, aby dostarczyć sobie stężenie, które przyspieszy metabolizm i zahamuje łaknienie. 


Jak działa piperyna? 


1) Pobudza zakończenia nerwowe w przewodzie pokarmowych 

2) Pobudza wydzielanie soków trawiennych 

3) Przyspiesza metabolizm 

4) Usuwa zbędną tkankę tłuszczową 


Wielu dietetyków przetestowało działanie piperyny. Zaobserwowali, że odchudzanie z tym ekstraktem jest wolniejsze, ale przynosi trwalsze rezultaty. Ich zdaniem piperyna nie tylko przyspiesza odchudzanie, ale także pomaga osobom otyłym pozbyć się nadwagi na zawsze. 
Więcej informacji: www.odchudzanie4u.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz